Rings of Love | Trouwringen thuis tip 3

Welk edelmetaal kies je voor jullie trouwringen?

Belangrijk om over na te denken als je de rest van je leven met trouwringen wilt doen.

Goud is van nature geel (alle andere kleuren worden gemaakt) en is 24-karaat. Te zacht om sieraden van te maken en zeker voor trouwringen. Bepaalde edelmetalen kunnen een kleur bepalen om bijvoorbeeld witgoud, roségoud of abrikoosgoud te maken.

Wist je overigens dat het bij Wet in Nederland is geregeld, dat goud pas goud genoemd mag worden als het minimaal 14-karaat is? 14/24e deel (58,5%) van jullie trouwringen bestaan dan uit puur fijngoud. Ringen van 8- of 9-karaat mogen geen goud genoemd worden, maar slechts goudhoudend. Reken maar uit hoeveel procent (8/24 of 9/24). Zo is bijvoorbeeld zilver veel te zacht om trouwringen van te maken. Daar doe je zeker niet de rest van je leven mee! En staal is geen edelmetaal en daarnaast niet geschikt om trouwringen van te maken. Wel goedkoper, maar uit oogpunt van veiligheid verkopen wij geen stalen ringen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt niet op de EHBO belanden. Uiteraard zijn er nog andere mooie edelmetalen denkbaar zoals Plladium of Platina. Platina is prachtig en momenteel aantrekkelijker dan witgoud. De prijzen zijn gebaseerd op de koers van de edelmetalen. Dit is een wereldkoers en is dus overal ter wereld gelijk. Deze koers wijzigt dagelijks en fluctueert behoorlijk (mede door de onzekerheden in de wereld). 

Weet dus wat je koopt en vergelijk geen ‘appels met peren’! Laat je goed adviseren door een deskundig #trouwringspecialist. Stel gerust vragen, zodat je goed voorbereid op pad kunt! (info@ringsoflove.nl of via het contactformulier)

Door naar tip 4?